Agria hundförsäkring


Agria omdöme

Agria omdöme
6

Kostnad

1/10

Självrisk

8/10

Täckning

9/10

Fördelar

  • Ingen sänkning av skyddsbeloppet då din hund blir gammal
  • Skadefria år
  • Medicin & Rehab ingår

Nackdelar

  • Dyrast i testet

Valmöjligheter & utbud | Självrisk & försäkringsbelopp | Pris | Slutsats

Hundförsäkringen hos Agria djurförsäkring är Sveriges kanske mest kända försäkringsbolag för djur. Agria är ett helägt dotterbolag till länsförsäkringar. Detta djurförsäkringsbolag har lagt mycket tid och kraft på att utveckla försäkringslösningar just gentemot våra fyrfota vänner, och har ett fortlöpande samarbete med djuruppfödare och djurorganisationer. Exempelvis ger dom rabatter till uppfödare som är medlemmar i Svenska kennelklubben. Uppfödare av hundar kan bli medlemmar i deras så kallade Breeders Club, som ger tillgång till nyheter och förmåner särskilt framtagna för uppfödare.

Förutom försäkringar till hund erbjuder Agria djurförsäkringar till Katt, Häst, smådjur och lantbruk (nötkreatur på bondgårdar exempelvis). Nedan hittar du vårt detaljerade omdöme om Agrias hundförsäkring.

Senast uppdaterad: 6:e Januari 2018

Valmöjligheter & utbud

Vad gäller ersättning för mediciner och rehabilitering efter att din hund besökt veterinären, ingår inte detta som standard i paketen. Sådant försäkringsskydd går istället att välja till såsom tilläggsförsäkringar, men höjer såklart månadskostnaden för din hundförsäkring. Agria erbjuder också livförsäkring och något lite ovanligare som försäkring för hundpensionat om du vill försäkra dig mot att tvingas lämna hunden ensam under perioder. Agrias vetrinärvårdsförsäkring ger ett mycket gott utbud på olika typer av lösningar för dig och din hunds behov och täcker dom flesta skadetyper. Dom har en mycket enkel struktur på sina försäkringar, vilka ej är uppdelade i kategorier, utan du får själv välja nivå och täckning i dom flesta fall.

Självrisk och försäkringsbelopp

Självrisken på Agrias hundförsäkring har en fast och en rörlig del och kan i stor utsträckning anpassas till dina behov. I den fasta självrisken kan du 2017 välja mellan alternativen 1200, 1900, 2800 eller 5000 kr, vilket är något högre fast självrisk jämfört med tidigare år (Självrisken höjdes 2016).  Den rörliga självrisken har även den alternativ och du kan välja mellan 15- och 25% i rörlig självrisk. Höjningen till trots, tycker vi att detta är bland dom mer flexibla lösningarna vad gäller självrisk och hundförsäkring som finns på hundförsäkringsmarknaden.

Agrias Självriskperiod ligger på 125 dagar, vilket är ungefär genomsnittet för hundförsäkringar.

Försäkringsbeloppet går att utforma på tre sätt hos Agria: 30 000-, 60 000-, eller 120 000 kronor i försäkringsskydd. Dom har alltså bra grundnivåer anpassade för vanliga hundägare, samt en försäkring med riktigt högt försäkringsbelopp för dig som vill ha riktigt stort skydd. Hade vi fått önska något av Agria hundförsäkring sett till försäkringbeloppen, hade det inte varit fel att även ha en nivå på kanske 90 000 kr därtill. Vill du ha en hundförsäkring med högt försäkringsbelopp, är det heller inte fel att jämföra med Svelands hundförsäkring maximal, som täcker belopp upp till 100 000 kr. Något som är mycket bra med Agrias försäkringsbelopp är att dom inte sänker detta vartefter hunder blir äldre, något som ungefär hälften av bolagen i vår undersökning gör.

Pris

Agrias Djurförsäkring är bland dom dyrare försäkringarna i vår lista. Dock ingår mot tidigare års hundförsäkring numera ersättning för medicin och rehab, vilket ger en bättre prisvärdhet. Ingenting kan dock ändra det faktum att Agria den dyraste hundförsäkringen i vårt test. Faktum är att ingen annan ligger i närheten av vad du får betala om du tecknar Agria. Att dom är en av Sveriges största försäkringsgivare när det gäller hundförsäkring, så dom har väldigt gott rykte när det kommer till att göra rätt för sig, hjälper dom tyvärr föga när det kommer till priset.

Till uppsidan med denna försäkring hör att du kan få flera olika rabatter: Rabatt för kastrering, medlemskap i hundförening eller jaktförbund, valprabatt och rabatt när du tecknar försäkringen på nätet. I relation till vad du får i förhållande till kostnaden framstår dock Agria som svag i jämförelse med några av alternativen.

Rabatter och skadefria år

Agria har det största utbudet av rabatter, även om det inte påverkar prisbilden gentemot andra hundförsäkringar nämnvärt då dom är rätt dyra från början. Till att börja med får du 10 % i rabatt för första året om du tecknar försäkringen online, vilket är en liten morot för att göra just detta.

Valpförsäkringsrabatt ges med 30% om du tecknar försäkring på din valp före den har fyllt 4 månader. Någon unghundsrabatt existerar dock inte, utan det gäller att teckna före 4-månadersgränsen har passerat för att kunna utnyttja rabatten. En mycket trevlig rabatt även om den inte är värd så mycket efter första året.

Webbrabatt ges med 10% första året, under förutsättning att du tecknar försäkringen direkt via Agrias hemsida.

Kastreringsrabatt. Om din tik är kastrerad i förebyggande syfte för att undvika sjukdomar kan du dessutom få rabatt för detta. Denna rabatt gäller i sådana fall under hundens livstid.

Rabatt för medlemmar i hundklubb. Agria har som vi nämnt ett långtgående samarbete med hundföreningar och hunduppfödare. Om du är medlem i Svenska brukshundsklubben, Svenska jägareförbundet eller i Svensk Hundungdom får du 10% i rabatt. Vidare får du så kallad klubbrabbat om du är medlem i Flatcoated retrieverklubben, Svenska Terrierklubben, Golden retreiverklubbem eller Labrador Retrieverklubben. Även om vi tycker att detta är bra rabatter, så riktar dessa sig till riktigt hundintresserade människor och inte den vanliga husse och matte ute i landet. Att inte alla kan ta del av rabatterna här drar betyget en smula tycker vi.

Slutsats

Agria hundförsäkring är den dyraste försäkring i vår undersökning. Prisläget förbättras tyvärr inte så mycket av rabatterna som ges då dom flesta endast gäller första året, eller om man är medlem i en hundklubb vilket undantar många från dessa försäkringar. Agria har dock ett mycket gott utbud på sina försäkringar och vi skulle vilja påstå att det är det bästa. Flexibiliteten i försäkringen är också den god, i synnerhet vad gäller självrisken. Vi hade önskat att försäkringsbeloppet gick att ändra i större utsträckning dock. På plussidan för detta försäkringsbolag hör dock att de inte sänker försäkringsbeloppet då din hund blir äldre. Om du känner att kostnaden inte är ett problem samtidigt som du vill ha en säker hundförsäkring tycker vi att du kan välja Agria. Det finns dock mycket bättre alternativ i vår mening.

Kontakt

Enklaste sättet att teckna Agrias hundförsäkring är via deras hemsida.

Email: http://www.agria.se/kontakt

Telefonnummer: 0775-88 88 88 (öppet vardagar mellan 08-20)

Du kan också chatta med Agrias support direkt på hemsidan.

Sharing is caring! :)

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *