Folksam Hundförsäkring


Folksam omdöme

Folksam omdöme
6.3

Kostnad

8/10

Försäkringsbelopp

6/10

Täckning

5/10

Fördelar

  • Billig försäkring

Nackdelar

  • Skyddsbeloppet sänks efter 7 års ålder

Valmöjligheter & utbud | Självrisk & försäkringsbelopp | Pris | Slutsats

Folksams hundförsäkring utges av företaget Folksam försäkringar som försäkrar nästan varannan svensk medborgare på ett eller annat sätt. Folksam försäkringar är ett kundägt bolag, vilket innebär att du som tecknar en hundförsäkring, eller djurförsäkring får vara med och dela på vinsten. Vi tycker att bolaget har bra policys i sitt försäkringsbolag, vilka bland annat innebär att Folksam inte delar ut bonusar till sin styrelse, VD eller ledning. Förutom försäkringslösningar till djurägare, erbjuder Folksam försäkringar till nästan alla mänskliga aktiviteter och situationer såsom hemförsäkringar, bilförsäkringar och reseförsäkringar.

Nedan kan du läsa mer om vad vi tycker om Folksam hund och vad dom får för omdöme.

Senast uppdaterad: 6:e Januari 2018

Valmöjligheter & Utbud

Folksam hundförsäkring har tre olika kategorier: Bas, Mellan och Stor hundförsäkring.

Folksam hundförsäkring bas

Försäkring hund bas är Folksams billigaste och därmed minst skyddande hundförsäkring. Här gäller att ersättning för rehab, medicn eller röntgen och CT scanning ej ingår i försäkringen. Detta gör försäkringen billigare, men också lite lurig för konsumenten eftersom man oftast behöver betala stora summor för medicin till hundar om de blir sjuka eller skadar sig.

Folksam hundförsäkring mellan

Försäkring hund mellan är deras mellanförsäkring (duh!). Här ingår ersättning för Rehab med 3000 kr, med medicin 3000 kr och ersättning för röntgen och CT scanning med 5000 kr. I Folksamh hundförsäkring mellan ingår också ett utökat skydd för tandvård, vilket är särskilt bra om din hund är av en ras med notoriskt dåliga tänder exempelvis.

Folksam hundförsäkring stor

Försäkring hund stor är folksams premiumförsäkring. Här ingår ersättning för medicin och rehab med 5000 kr vardera. Kostnader för CT och Röntgen ersätts upp till 7000 kr.  I Folksam hundförsäkring stor ingår precis som deras mellanförsäkring, också ett utökat skydd för tandvård m.m.  Medicin och rehab är alltså ingen tilläggsförsäkring i egentlig mening, utan är beroende på om du väljer en speciell kategori: bas, mellan eller stor.Detta är lite inflexibelt enligt vår mening. Den enda egentliga tilläggsförsäkringen som erbjuds är livförsäkringen som kan väljas till alla Folksams kategorier av hundförsäkring.

Självrisk och försäkringsbelopp

Självrisken på hundförsäkringen hos Folksam ligger på 1800 eller 3000 kronor i fast självrisk. Vi noterar att den lägsta självrisknivån har höjts inför 2017. Med Folksam hundförsäkring måste du dessutom ha en rörlig del i självrisken på 20%. Vi tycker att detta är relativt låga självriskkostnader vilket är positivt för de flesta. För dig som vill ha en högre självrisk men lägre månadskostnad är detta hundförsäkringsbolag dock en smula inflexibelt kan vi tycka. Vi hade gärna sett högre nivåer än 3000 kr. 

Självriskperioden hos Folksam är 125 dagar lång, vilket ligger på en genomsnittlig nivå för försäkringsbolagen.

Försäkringsbeloppet hos Folksams hundförsäkringar kommer på tre nivåer.I kategorin bas är försäkringsbeloppet 25 000 kr, i kategorin mellan är försäkringsbeloppet 50 000 kr och kategori stor är försäkringsbeloppet 75 000 kr.  I de olika kategorierna av hundförsäkring går inte att minska- eller öka försäkringsbeloppet.

Pris

Folksam hör till de billigare försäkringarna enligt vår undersökning och landade på 1584 kronor om året för en försäkring till vår labrador retriever. Förvisso är årskostnaden bland de lägre, men det kan ifrågasättas om prisvärdheten är god, med tanke på att skyddsbeloppet sänks efter 7 års ålder, samt att varken Rehab eller Medicin ingår.

Rabatter och skadefria år

Folksams hundförsäkringar är inte förknippade med jättemånga rabatter som en del hundförsäkringsbolag. Dock har dom rabatt för dig som kastrerat din tik, med 10% vilket är bland dom högre nivåerna bland denna typ av rabatt. En typ av rabatt som är bra, men som tyvärr inte kommer alla hundägare tillgodo är så kallad samlingsrabatt som du får om du har någon annan försäkring hos Folksam sedan tidigare – exempelvis hemförsäkring. Denna rabatt ligger på 10%.

Slutsats

Vi tycker Folksam hundförsäkring bas är helt okej, men att det finns bättre alternativ för samma pengar, exempelvis Svedeas grundförsäkring. Är du inne på Folksam rekommenderar vi helltre deras mellanförsäkring som är mer prisvärd då du får tillgång till tilläggsförsäkringarna medicin och rehab, vilket dessutom är mer generöst tilltagna vad gäller täckningen av beloppen.

Kontakt

Telefonnummer: 0771–950 950

Folksams kundtjänst kan du ringa måndag till fredag mellan 07.30 – 21.00, och lördag till söndag mellan 09.00 – 19.00. Detta tycker vi är mycket bra öppettider för en support som hanterar hundförsäkringar.

Epostforumlär

Det går också bra att maila dom skriftligt med dina besvär eller frågor. Det gör du enklast genom att fylla i formuläret som vi länkat ovan här. Att använda epost istället för telefon menar dom är bra särskilt om det är långa telefontider och du försöker nå dom.

Adress

Folksam har kontor de flesta av Sveriges större städer. Listan till ett kontor närmast dig hittar du här.

Sharing is caring! :)

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *