ICA hundförsäkring


ICA Hundförsäkring Omdöme

ICA Hundförsäkring Omdöme
7.7

Kostnad

8/10

Försäkringsbelopp

7/10

Täckning

8/10

Fördelar

  • Billig försäkring!
  • Rehab & Medicin ingår

Nackdelar

  • Snålt med erbjudanden för nya hundägare
  • Saknar alternativ för försäkringsbelopp över 60 000 kr

En av de verkligt stora nyheterna på hundförsäkringsfronten 2017 var ICA hundförsäkring. Försäkringen saluförs via bolaget Ica försäkring AB, vilket är en del av ICA-gruppens bankrelaterade verksamhet.

ICAs kärnverksamhet är som de flesta vet dagligvaruhandel, och de har sedan en tid tillbaka utvecklat verksamheten runt denna. Bland annat erbjuder de därför numera rad lång kringtjänster till sina kunder – bland annat bank (ICA-kortet m.m.) samt försäkringar.

Företaget är en rätt ny spelare när det kommer till hundförsäkringar, vilket kanske är skälet till att de faktiskt använder sig av Svedea som skadereglerare för sina djurförsäkringar. De beskriver själva samarbetet här.

Man kan därför ledas att tro att Ica försäkring hund de facto är en försäkring från Svedea, men de två hundförsäkringarna skiljer sig en hel del åt. Häng med, så berättar vi varför nedan.

Senast Uppdaterad: 2017-04-09

Valmöjligheter & Utbud

Icas hundförsäkring är enkelt utformad utan att du behöver välja några särskilda paket eller namn på produkten (jfr med Sveland hundförsäkring, som har fem eller flera namn på sina produkter).Ersättningen för Veterinärvård har samma villkor över hela linjen, och du väljer endast till om du vill ha livförsäkring eller ej, samt vilken nivå vill ha på självrisk och försäkringsbeloppen.

Till Icas Veterinärvårdsförsäkring ingår flera tilläggsförsäkringar för hunden. Ersättning för rehabilitering ingår med upp till 6 000 kr. Också ersättning för receptbelagd medicin som du får efter veterinärsbesöket ingår i försäkringen. Denna är dock inte särskilt begränsad till 6 000 kr som rehab, utan kan ges ända upp till hundförsäkringens skyddsbelopp (30 000 – 60 000 kr). Försäkringen täcker också MR- och CT-undersökningar (under förutsättning att det är medicinsk motiverat) med kostnader ända upp till skyddsbeloppet.

Livförsäkring går att teckna med Ica Hund till ett fast pris direkt i anslutning till när du köper veterinärvårdsförsäkringen. Är din hund registrerad i SKK så är maxbeloppet 15 000 kr, medans oregistrerade hundar blir försäkrade upp till 9 000 kr.

Självrisk och försäkringsbelopp

Självrisken hos ICAs hundförsäkringar är utformade med en fast- och rörlig del. För den fasta självrisken finns två val att välja på: 2 000- eller 3 000 kr, och för den rörliga delen 15- eller 25%.

Sjävriskperioden hos för Icas djurförsäkringar är är 130 dagar (precis som Svedea), vilket är bland de längre i vår jämförelse.

Icas hundförsäkring är alltså hyfsat flexibel när det kommer till självrisken, men för dig som vill ha en riktigt låg månadskostnad, men lägre självrisk hade vi gärna sett ännu högre alternativ på i vart fall den fasta självrisken.

Försäkringsbeloppen för Icas hundförsäkring du välja i två två nivåer: 30 000 kr och 60 000 kr Både nivåerna kan ge hundägare fullgott skydd efter behov. Men även om nivåerna är trevliga, hade vi gärna sett ännu en nivå med ett ännu högre försäkringsbelopp för den som önskar detta. Men bra grundnivåer som passar de flesta tycker vi!

Pris

Ica Hundförsäkring hör helt klart till de billigare hundförsäkringarna 2018. Vi fick kostnaden till 1631 kr per år. Försäkringen är marginellt dyrare än Svedea och Folksam, men mycket prisvärd eftersom också basförsäkringen ger ett relativt högt försäkringsbelopp med bra skydd för Medicin, Rehab MR / CT m.m.

Dock har ICA dåligt med erbjudanden och rabatter för nya kunder. Vilket gör att dem står sig slätt brevid exempelvis Svedea när man räknar i reda kronor.

Rabatter och skadefria år

ICA använder sig varken av rabatter eller skadefria år i sin försäkring. Däremot är Kastraktion premiegrundande, vilket gör det billigare för dig som exempelvis köper en första hundförsäkring till din kastrerade valp. Vidare får du Bonuspoäng på ditt ICA-kort när du köper försäkring hos dem. Verkligen inte mycket pengar, men onekligen trevligt.

Slutsats

ICA-bankens hundförsäkring är en avskalad Twist på Svedeas försäkring som kommer med högre försäkringsbelopp och lite annorlunda självrisker och skydd vid Medicin och Rehab m.m. Vi tycker därför att ICA hund är mer än enbart en förpackning av Svedeas försäkring.

Kontakt

Har du frågor om försäkringen som inte besvaras här i artikeln eller på ICA-Försäkrings hemsida, är det alltid en god idé att kontakta företaget före du köper något du kanske inte blir nöjd med. Det blir krångligare att ändra i efterhand.

Icas avdelning för djurförsäkring kontaktar du enklast på dessa vägar:

Telefon: 033-47 47 90
Epost: forsakring@ica.se

Öppetiderna för kundtjänsten är:
Mån – Fredag 08:00 – 20:00

Sharing is caring! :)