IF Hundförsäkring


If omdöme

If omdöme
6

Kostnad

8/10

Försäkringsbelopp

5/10

Täckning

5/10

Fördelar

  • Bland de billigare hundförsäkringarna just nu
  • Rabatt om du tecknar via nätet

Nackdelar

  • Sänkning av skyddsbelopp sker efter 7 års ålder
  • Kort självriskperiod
  • Halvflexibel försäkring

Valmöjligheter & utbud | Självrisk & försäkringsbelopp | Pris | Slutsats

Denna hundförsäkring kommer från ett av Sveriges större försäkringsbolag på djurförsäkringar, och Nordens största försäkringsbolag totalt sett om man ser till alla typer av försäkringar. De erbjuder försäkringslösningar till det mesta och har för närvarande ca. 3,6 miljoner kunder och 3600 anställda i Danmark, Finland, Sverige och Norge.

De har en ambition att erbjuda sina kunder prisvärda försäkringslösningar som samtidigt ska ge kunderna trygghet. De menar att dem genom att ha en gränsöverskridande organisation i norden, kan använda sig av bra arbetsprocesser för att sänka priserna genom lägre kostnader. Det låter bra, men hur är det med hundförsäkringen i praktiken.

Nedan kan du läsa mer om If hund och vad dem får för omdöme av oss på hundförsäkring.se.

Senast uppdaterad: 11 Mars 2017

Valmöjligheter & Utbud

IF:s hundförsäkring kommer i två varianter: Hund och Stor hund, där stor hund ger störst skydd till din hund av de två hundförsäkringarna.

Hund är deras standardförsäkring med ett försäkringsbelopp på 30 000 kronor. Det finns inte så mycket att säga om denna försäkring mer än att det inte ingår några tilläggsförsäkringar alls (fotnot: avlivningskostnad ingår). En väldigt blasé försäkring, särskilt då man tänker på att det inte går att välja tillägg ifråga om medicin och rehab.

Stor hund är IF:s mer breda försäkringsvariant som bland annat ger ett utökat skydd för kejsarsnitt (Kostnader för 2 stycken total ersätts, med vissa undantagna raser). Försäkringsbeloppet är högre jämfört med Hund – 60 000 kr. I IF stor Hund ingår också ersättning för Rehab med 6 000 kr per år och medicin för det totala beloppet. Att IF ersätter hela kostnaden för mediciner tycker vi är bra, men ersättningen för rehab hade gärna kunnat vara större enligt oss. En intressant grej med denna försäkring är att ett utökat skydd för tandvård ingår, något som kan vara intressant för hundraser som har notoriskt dåliga tänder.

Livförsäkring går att välja till båda försäkringstyperna ovan och gäller då fram tills dess att hunden fyllt 10 år. De har väldigt god flexibilitet i denna tilläggsförsäkring, då du kan välja ett skyddsbelopp från 1 000 kr ända upp till 35 000 kr. Mycket bra jobbat IF djurförsäkringar i denna del!

Självrisk och försäkringsbelopp

Självrisken för IF hundförsäkring kommer i fyra varianter: Två alternativ med fast självrisk enbart som ligger på 2500 och 4500 kr per skadetillfälle, samt 2500- eller 4 500 kr kombinerat med en rörlig del på 20 %. Vi är lite imponerade över flexibiliteten i denna del och tycker det är bra att man kan välja att enbart ha fast självrisk. Nivån på dessa självriskbelopp är dock lite högre än vad vi har sett för dem andra försäkringsbolagen.

Hos IF gäller försäkringsperioden är 100 dagar, vilket innebär att du endast behöver betala självrisken en gång under denna tidsperiod även om din hund blir sjuk eller skadar sig två gånger. Omvänt gäller att du behöver betala två gånger om behandlingen överskrider 100 dagar. En intressant sak med IF:s försäkring är att du inte behöver betala någon självrisk om din hund skulle bli skadad av ett rovdjur (i vart fall gäller det björn, varg, lo, järv och örn). Självriskperioden är dock väldigt kort – faktiskt den kortaste av alla försäkringar vi tittat på i detta test.

Försäkringsbeloppet är beroende av vilken variant av hundförsäkring du väljer. Stor hund ger ett försäkringsbelopp på 60 000 kr, medans motsvarande nivå för den mindre omfattande försäkringen hund är 30 000 kr IF är dock ett av hundförsäkringsbolagen som väljer att sänka försäkringsbeloppet när din hund blir gammal, vilket är negativt tycker vi. Från sju års ålder så får din hund sänkt försäkringsskydd med 3 000 kr om året till minimalt 10 000 kr om du valt alternativet hund. För stor hund gäller istället sänkt försäkringsbelopp med 5 000 kr om året till en miniminivå av 15 000 kr.

Pris

IF hundförsäkring är en av de billigare försäkringarna i vår undersökning, samtidigt som försäkringsskyddet är ok. IF har därmed en mycket trevlig prisbild.Tänk dock på att detta är en försäkring som sänker skyddsbeloppet när din hund blir gammal.

Rabatter och skadefria år

IF har inga rabatter som är direkt kopplad till hundförsäkringar. If Har internetrabatt på många försäkringar dem låter dig teckna via nätet, men tyvärr gäller detta inte djurförsäkringar

Om du före 2017 hade flera försäkringar hos IF sen tidigare, kunde det vara vara värt att fundera lite extra på att välja IF:s hundförsäkring. Att samla fler försäkringar hos dem gav nämligen tidigare en så kallad kallad “plusrabatt”, vilket gav sänkta kostnader på alla dina försäkringar. Numera har dem dock inte längre kvar denna plusrabatt, utan istället har dem ett s.k. förmånsprogram, som ger upp till 15% i total samlingsrabatt. Tyvärr gäller inte detta förmånsprogram IF:s hundförsäkringar.

Slutsats

IF är en bra försäkringslösning, som vi kan “okeja”. Det är ett stort försäkringsbolag vilket kan ge lite extra trygghet på lång sikt jämfört med de mindre försäkringsbolagen. Dock har bolaget en smula dålig flexibilitet i sina försäkringslösningar där man exempelvis inte kan lägga till ersättning för medicin och rehab i den mindre försäkringen. Sen är det negativt att bolaget väljer att sänka försäkringsbeloppet efter sju års ålder.

Kontakt

Telefonnumer inrikes: 0770-117 177

Telefonnummer utlandet: +46 771 655 655

Vill du kontakta IF hundförsäkring, går det bra att göra över telefon. Support för If hundförsäkring kan du nå såväl från Sverige som utlandet. Deras kundtjänst är öppen måndag till fredag mellan 07.30 – 21. 00, lördagar mellan 09.00 – 18.00 samt söndagar mellan 10.00 – 18.00.

Epost: djur@if.se

Om du hellre vill maila If hundförsäkring om dina frågor kring försäkringen, så kan du göra det på mailadressen ovan. If hund lovar att svara dig inom 24 timmar.

Livechatt

If hund har också en livechatt öppen direkt på hemsidan om du har frågor. Den är mycket enkel att använda och är ett bra alternativ till epost och telefon- kontakt. Livechatten är öppen på vardagar mellan 09.00 – 18.00.

 

 

 

Sharing is caring! :)

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *