Jakthund och avel


Dags att skaffa försäkring till din jakthund, eller kanske avelsförsäkring. Här är hund-försäkring.se:s tips på vad du borde tänka på.

Vissa av försäkringsbolagen erbjuder försäkringar som på ett förtjänstfullt sätt passar dig som arbetar med hundar professionellt. Som jägare är din eller dina hundar extra utsatta för att bli skadade och kan av den anledningen kräva större försäkringsskydd än vad som är fallet med vanliga hundar. För den som föder upp hundar är det viktigt att försäkra sig mot inkomstbortfall som kan inträffa om hundarna dör, blir sjuka eller det visar sig vara fel på en hund efter försäljning.

 

Jakthundsförsäkring

En jakthundsförsäkring är för dig som är jägare och har med din hund i skogen. En jakthundsförsäkring är rätt lik en vanlig veterinärvårdsförsäkring, men det finns vissa skillnader.En försäkring till din jakthund omfattar förutom vanliga sjukdomar och skador även skador som är jaktrelaterade. Försäkringsbeloppet för dessa hundar är dessutom ofta högre satt, eftersom jaktskador ofta är allvarligare och mer frekventa än för en vanlig husdjurshund. Eftersom en tränad jakthund är dyr och besvärlig att ersätta, ingår det dessutom en livförsäkringsdel om din hund skulle omkomma efter jakten, exempelvis på grund av att han eller hon blivit påkörd av en bil.  Kort och gott är En jakthundsförsäkring en veterinärsförsäkring och en livförsäkring i kombination anpassad för jakthundar och jakthundsägares behov. I vår undersökning erbjuder två bolag jakthundsförsäkring: Sveland och Agria.

Avel

Avelsförsäkringar

Bland de försäkringsbolag vi har granskat är det Svedea, Agria och Sveland som erbjuder dig som uppfödare en speciell försäkring för avel.

Sharing is caring! :)

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *