Nya hundraser


Ibland händer det något som är både oväntat och kul. En av Sveriegs största nyhetssidor för hundar, dognews.se, rapporterar om att två nya hundraser har tagits till Sverige: det rör sig om Bouvier des ardennes och Griffon bleu de gascogne. Dessa hundraser härstammar båda från Europa och har använts framförallt vildsvinsjakt. Mycket spännande med nya valmöjligheter om du funderar på att skaffa dig en ny hund tycker vi på hundförsäkring.se

“Bouvier des ardennes tillhör grupp 1: Vall-, boskaps- och herdehundar. Rasens hemland är Belgien. Bouvier des ardennes är en orädd, livlig, energisk och uthållig hund som använts till den krävande uppgiften att valla svin.”

”Griffon bleu de gascogne tillhör grupp 6: Drivande hundar samt sök- och spårhundar. Rasens hemland är Frankrike. Griffon bleu de gascogne är en hundras från Gascogne i sydvästra Frankrike. Den är en braquehund och drivande hund. På 1800-talet gjordes korsningar mellan grand bleu de gascogne och mindre lokala griffoner. Den används som drivande hund på hare och vildsvin. Rasen finns i Lammhult, Småland.”

Källa: dognews.se

Sharing is caring! :)