Tilläggsförsäkringar


I en vanlig hundförsäkring ingår skydd mot kostnader som uppstår för veterinärvård. Vissa kostnader som drabbar dig när din hund blir sjuk är dock inte självklart att de ingår när du försäkrar dig. Hit hör kostnader för medicin och Rehabilitering. För dig som har en extra värdefull hund och vill försäkra dig mot värdeförlust kan också teckna en så kallad livförsäkring som ger dig ersättning om din hund skulle bli stulen eller oväntat dö. Alla dessa typer av försäkringar räknas som tilläggsförsäkringar hos försäkringsbolagen och är komplement till den ordinarie hundförsäkringen. Kika nedan för mer information om dessa typer av tilläggsförsäkringar. Kanske vill just du ge din hund ett extra bra skydd i år!

 

 

Livförsäkring

Denna typ av försäkring innebär att du får ersättning om din hund skulle bli stulen eller dö. Sådan ersättning ingår väldigt sällan i den normala hundförsäkringen, utan är ett tillval som passar dig som har en hund som är värd mycket pengar – exempelvis en avelshund med fin stamtavla, en sällsynt och dyr hundras eller en jakthund.  En livförsäkring för dig som hundägare innebär extra trygghet att slippa ta hela smällen om hunden skulle gå bort. Vår undersökning visar att nästan alla försäkringsbolag erbjuder någon form av livförsäkring.

 

Medicin-Hundförsäkring  Medicin

Oftast behöver din hund medicin om den har blivit sjuk eller fått en skada. Mediciner för djur är väldigt kostsamma, och det är därför ofta en god idé att försäkra sig mot detta – i synnerhet om du har en hundras som ofta lider av kroniska sjukdomar. Om din hundras är extra utsatt för exempelvis benhinneinflammation är det en god idé att köpa en tilläggsförsäkring som täcker kostnader för medicin till hunden. Om du tecknar Veterinärvårdsförsäkring hos Dina försäkringar, Ingår skydd för både Medicin och Rehabilitering i priset.

 

Rehabilitering-hundförsäkring  Rehabilitering

Om din hund har blivit skadad så kanske det krävs mer än vetrinärvård för att få han eller honom på fötter igen. Ersättning för Rehabilitering ingår normalt sett inte i den vanliga hundförsäkringen utan brukar finnas som tilläggsförsäkring till den veterinärvårdsförsäkring som du väljer. I de försäkringsbolagen vi tittat på ingår Threadmill (löpband), stretching, massage och simning i paketpriset för denna typ av tilläggsförsäkring.

 

Hundpensionat-hundförsäkring  Hundpensionat

Om du som hundägare skulle bli sjuk av någon anledning och inte längre kan ta hand om din hund går det att skydda sig genom en hundförsäkring som ger dig garanterad plats på hundpensionat. Agria djurförsäkringar är det enda av hundförsäkringsbolagen som erbjuder detta för närvarande.

Sharing is caring! :)