Topplista hundförsäkringar 7 kommentarer


BolagOmdömePris & SkyddSjälvriskIngårRabatterSkadefria år
Svedea 8,3 av 10
Läs omdöme
1436 :- per år
Skyddsbelopp: 25.000
Fast: 1500
Rörlig: 15%
Medicin
Rehab
Valp 30%, Kastrering10%, Uppfödare 30% Nej
ICA 7,6 av 10
Läs omdöme
1631 :- per år
Skyddsbelopp: 30.000
Fast: 2000
Rörlig: 15%
Medicin
Rehab
Valp 15% kastrering 10% Bonus på ICA-kortet Nej
Moderna 7 av 10
Läs omdöme
1902 :- per år
Skyddsbelopp: 30.000
Fast: 750
Rörlig: 15%
Medicin
Rehab
Valp 25%Uppfödare 30% Klubb 10% Samlingsrabatt upp till 20% Nej
Sveland 7 av 10
Läs omdöme
1970 :- per år
Skyddsbelopp: 20.000
Fast: 1600
Rörlig: 15%
Medicin
Rehab
Valp 20-40% Ja, upp till 20%
Dina 6,3 av 10
Läs omdöme
1547:- per år
Skyddsbelopp: 25.000
Fast: 2000
Rörlig: 20%
Medicin
Rehab
Kastrering 5% Uppfödare 30% Nej
Folksam 6,3 av 10
Läs omdöme
1584 :- per år
Skyddsbelopp: 25.000
Fast: 1800
Rörlig: 20%
Medicin
Rehab
Inga rabatter som vi känner till Nej
IF 6 av 10
Läs omdöme
1644 :- per år
Skyddsbelopp: 30.000
Fast: 2500
Rörlig: 0%
Medicin
Rehab
Inga rabatter som vi känner till Nej
Agria 6 av 10
Läs omdöme
2701 :- per år
Skyddsbelopp: 30.000
Fast: 1200
Rörlig: 15%
Medicin
Rehab
Valp 30%, Klubb 10%, Kastrering 5% Webbrabatt 10% Ja, upp till 900 kr /år

Senast uppdaterad: 2:a December 2018

Jämför hundförsäkring

Hundförsäkringar-referenshund-labrador-tertriever

Vår referenshund

Med hjälp av listorna ovan kan du enkelt jämföra hundförsäkring. Vi har tittat på samtliga svenska försäkringsbolag som erbjuder hundförsäkring och använt deras verktyg för att räkna ut försäkringskostnaden per år för en referenshund i två kategorier: Liten hundförsäkring – upp till 30 000 kr i skyddsbelopp – och en hundförsäkring i mellansegmentet (max 60 000 kr).

I både kategori liten och mellan har vi utgått från Sveriges vanligaste hund – EN golden retriever, som lever i en småstad i Mellansverige. i liten har vi försäkrat en okastrerad tikvalp på tre månader, medans vi på mellansegmentet har använt oss av en kastrerad hane på tre år. Vi tror att dessa hundsituationer hör till de vanligaste som hundägare stöter på och måste hantera.

Båda hundarna är testade mot bolagens lägsta självriskbelopp, i såväl den fasta som rörliga delen. Vad gäller val av försäkringsbelopp i kategori liten så väljer vi det belopp som ligger närmast 25 000 kronor, medans mellan det försäkringsbelopp som ligger närmast 50 000 kr. Vi utnyttjar vidare inga rabatter exempelvis valprabatt som oftast ingår när du försäkrar hunden (den gäller bara första året i de flesta fall, så den är inte relevant på längre sikt). Våra hundar är dessutom ID-märkta, men ej registrerade i Svenska Kennelklubben.

I vår granskning har vi förutom att kika på pris även tittat på avtalsklausuler i försäkringsavtalen för att avgöra om försäkringsbolagen verkligen håller det dem lovar i sina erbjudanden. Av vad vi har sett har de flesta också hållit vad de lovat. Några av de billigare alternativen snålar dock i omfattningen på sjukdomsskyddet, och fler sjukdomsslag undantas från vad hundförsäkringen täcker. Tyvärr har vi för närvarande ej haft resurser att utföra en fullständig granskning av priser på tilläggsförsäkringar och specialförsäkringar, exempelvis avel, och jaktförsäkringar, men sådana jämförelser kommer sannolikt att tillkomma i framtiden.

Sharing is caring! :)

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

7 tankar om “Topplista hundförsäkringar

 • Katharina Hernvall

  ICA är ju hemska att ha och göra med, fick inte första fakturan i tid, kontaktade dom och då får jag en påminnelseavgift för att dom gjort fel! Sen funkade det fram tills december 2018, kom ingen faktura, och då kontaktade jag dom och dom sa att försäkringen skulle sluta gälla om den inte betalades, men ni får ju skicka fakturan i tid sa jag! Dom bad om ursäkt igen och detta skulle inte hända igen, får sen ett mail om att försäkringen slutat gälla, kontakt med dom igen och dom erkände sitt fel! Nu låg det plötsligt en räkning till denna månad i min itbank och jag pallar inte hålla på och tjafsa med inkompetenta människor så nu sa jag upp den och han ska försäkras hos agria!

 • Elizabeth Glimhed

  Undrar om man kan försäkra en hund som mest bor i Spanien men ibland i Sverige och om man har nytta av försäkring .Vård i Spanien är mycket billigare än Sverige

  • Redaktionen

   Hej!

   Det känns väldigt osannolikt. Försäkringsbolag generellt erbjuder oftast produkter per marknad, då det följer saker som regelefterlevnad (Lagar skiljer sig mellan SE och ES) och statistik avgörande för priset och risken. Annorlunda uttryckt kan det vara rätt jobbigt för försäkringsbolag att erbjuda skydd utrikes. Som du säkert känner till så finns dock reseförsäkring i hemförsäkringar, men tror inte att den täcker hund – och om så vore – enbart under begränsad tid (30- 45 dagar är vanligt förekommande)

   / Red

 • Madeleine Hurd

  Hej!
  Ringde just Ica hundförsäkring. Efter 9 minuters väntetid kom jag fram till en knapp urskilj- och hörbar kille, som inte hade någon aning om en 15% valprabatt. Han frågade runt, men kunde inte komma fram till något svar. Kanske rabatten var redan inräknad i slutpriset som jag fick från deras websajt, undrade han? (Obs: man sparar förresten mycket pengar om man har blandrasvalp.) Men allt som allt “gissade” han att 15% valprabatt inte gällde.

  Inte förtroendeingivande. Tänk att ringa en sådan när man har riktiga frågor kring krångliga försäkringsfrågor. Billigt, men tyvärr inte bra. Jag väljer någon annan.

 • Christer Karlström

  Ja herregud vad folk hittar på att en 12 veckor valp är kastrerad vad ska detta sluta med, att Uppfödare kastrerar valpen redan när den föds ?

  • Redaktionen

   Hej Christer!

   Många har reagerat på detta. Till vår jämförelse av hundförsäkringar 2018 kommer vi därför att köra testhund som ej blivit kastrerad.