Moderna Djurförsäkringar


Moderna försäkringar omdöme

Moderna försäkringar omdöme
7

Kostnad

5.0 /10

Försäkringsbelopp

9.0 /10

Täckning

7.0 /10

Fördelar

  • En relativt billig försäkring
  • Dubbel så hög självriskperiod som resten av bolagen
  • Ingen sänkning av försäkringsbeloppet då din hund blir gammal

Nackdelar

  • Medicin, Rehab och MR&CT ingår ej i Moderna Enkel

Valmöjligheter & utbud | Självrisk & försäkringsbelopp | Pris | Slutsats

Moderna försäkringar är ett en del i den Nordiska försäkringskoncernen Tryg. Moderna Djurförsäkringar, som är den del av bolaget som utgiver hundförsäkringar lanserades 2015. Modernas hundförsäkringar har blivit riktigt populära på grund av bra erbjudanden och ofta billiga lösningar. De beskriver sig som förmedlare av försäkringar till moderna företag och individer och ser sig också som utmanare inom försäkringsbranschen. Vi tycker detta är rätt fyndigt, men vi ska se om deras hundförsäkring verkligen är så modern som dem säger att den är. Trygkoncernen i sig är förresten näst störst i norden om du ser till omsättningen av försäkringar,  vilket såklart borgar för stabilitet för dig som kund.

Försäkringsbolaget har sedan länge arbetat andra typer av försäkringar än djurförsäkringar och är därmed ingen ny aktör. För att kunna konkurrera med de stora aktörerna på hundförsäkringar har dem utformat sina försäkringar lite annorlunda. Bland annat ger dem sina kunder en mycket generös självriskperiod i sina försäkringar. Läs mer nedan för att veta vårt samlade omdöme för moderna försäkringars hundförsäkring.

Senast uppdaterad: 14:e Februari 2018

 

Valmöjligheter & Utbud

 

Moderna försäkringar har tre olika veterinärvårdsförsäkringar som dem kallar för Enkel-, Dubbel- och Trippel veterinärvårdsförsäkring.

Enkel veterinärvårdsförsäkring är en avskalad försäkringslösning med ett försäkringsbelopp på 30 000 kronor utan skydd för mediciner, rehabilitering eller MR- och CT- röntgen. Vi tycker att denna försäkring är lite för enkel, då kostnader för mediciner och rehab oftast kommer till när en hund blivit sjuk. Det är därför bra att vara försäkrad i dessa delar också. Tyvärr kan man inte lägga till dessa försäkringar i den enkla veterinärvårdsförsäkringen.

Dubbel veterinärvårdsförsäkring är en lite mer mullig försäkring som ger dig ett försäkringsbelopp på 60 000 kronor. Nytt för 2018 är dessutom att mediciner numera ersätts upp till hela försäkringsbeloppet, och skydd för rehabilitering med 7 000 kr per år. I denna försäkringskategori ingår också skydd för MR- och CT- röntgen med upp till 7 000 kr per år.

Moderna djurförsäkringar dubbel veterinärvårdsförsäkring kommer dessutom med skydd mot s.k. dolda fel.

Moderna Trippel Veterinärvårdsförsäkring  är företagets största försäkring, och ger dig hela 90 000 kr i försäkringsbelopp. Med tanke på det höga försäkringsbeloppet, passar försäkringen såklart bäst för hundar som kan drabbas av kostsamma kroniska sjukdomar eller liknande. En nyhet för 2018 med Moderna Trippel, är möjlígheten att  – för en extra kostnad – ytterligare utöka skyddsbeloppet till hela 120 000 kr. Bra med ytterligare flexibilitet i försäkringsbeloppet för den som är hågad på så höga belopp!

Likt Moderna hundförsäkring Dubbel, ingår i Moderna Trippel ersättning Medicin upp till hela försäkringsbeloppet, och för Rehab upp till 7 000 kr per år. Ersättningen för MR- och CT behandlingar är dock högre med Trippel: upp till 15 000 kr

Det som du får extra med Moderna Trippel hundförsäkring jämfört med Dubbel (Vid sidan av försäkringsbeloppet & skydd för dolda fel), är ersättning för s.k. inackordering på Hundpensionat.  Om du av läkare bedömts vara så sjuk att du inte kan ta hand om din hund, blir du ersatt upp till maximalt 15 000 kr (försäkringen ersätter dock enbart 75% av kostnaden, för att få 15 000 kr, krävs alltså att du haft 20 000 kr i pensionatkostnader).

Livförsäkring  hos moderna är en tilläggsförsäkring som du kan teckna för din hund på belopp mellan 1 000 och 25 000 kr. För belopp utöver detta så går det att ordna om du visar upp intyg eller liknande som motiverar en högre skyddsnivå.

Självrisk och försäkringsbelopp

Självrisken i moderna försäkringars hundförsäkring består alltid av en fast del på 750- 1 500 eller 3000 kr samt en rörlig del där du själv kan välja mellan 15- eller 25%. Tidigare(2017) var den fasta självrisken alltid 1500 kr, men som vi kan se har Moderna nu byggt in ytterligare flexibilitet i försäkringen, vilket är mycket positivt . Vill du ha en försäkring med låg rörlig självrisk och högre månadskostnad går det numera att få, precis som en högre självrisk och en lägre månadskostnad. Vi tycker det är positivt att produkten utvecklas på senaste för att passa fler kunder!

En annan bra sak med moderna försäkringar är att deras självriskperiod är hela 365 dagar lång. Detta innebär att du undviker flera självrisker om din hund blir drabbad av en långdragen, eller återkommande skada som kräver veterinärvård. Självriskperioden gäller oavsett vilken diagnos som först ställdes på hunden, vilket är ju faktiskt får sägas är toppen!

Försäkringsbeloppet utgår med 30 000-, 60 000-, eller 90 000 kronor beroende på om du väljer Enkel, Dubbel eller Trippel veterinärvårdsförsäkring. Jämfört med tidigare år finns alltså nu goda möjligheter även hos Moderna Djurförsäkringar att välja till ett högre försäkringsbelopp för hundägare som verkligen vill ha höga belopp genom att du kan utökada Trippel till 120 000 kr. Bra förändringar 2018 från Moderna med andra ord, som vad vi kan se håller sig kvar nu i 2019!

Något annat som är viktigt att påpeka – och som är en mycket bra sak med denna försäkringsförmedlare – är att dem ej sänker försäkringsbeloppet när hunden blir äldre, vilket är fallet med många försäkringar till hund.

Pris

Tidigare var Moderna försäkringars hundförsäkring en av vår undersöknings billigaste hundförsäkringar, medans den 2018 hörde till de dyrare Trots detta får du väldigt mycket för pengarna där  självriskperioden är bra, och skyddet för din hund är mycket gott sett till sjukdomar exempelvis. Också värt att tänka på priset styrs i hög grad av hur högt försäkringsbeloppet är och självriskens utformning (vilken är billig i vårt test).

Rabatter och skadefria år

Moderna försäkringar har förändrat sina rabatter något från från föregående år. Tidigare utgick hos Moderna så kallad Kastratrabatt. Detta är dock inte längre fallet, istället är den inbakad direkt i försäkringen som standard om du uppger att din hane eller tik är kastrerad. Dock finns fortfarande en hel del rabatter att fröjdas över kvar:

Valprabatten ligger på hela 25% första året. För att ta del av valprabatten krävs dock att du försäkrar din hund före den blivit 4 månader.

Uppfödarrabatt utgår med 30%. Något som kanske är extra intressant är att Moderna djurförsäkringar ger ytterligare rabatt utöver detta, om valpköpare tecknar sig för Moderna försäkringar via dig.

Rabatt för medlem i SKK  (klubbrabatt), utgår med 10%. Kravet är såklart att hunden är registrerad i Svenska kennelklubben.

Slutligen utgår samlingsrabatt går utöver det ovan att få ända upp till 20% om du också tecknar andra typer av försäkringar hos dem.

Slutsats

Moderna försäkringars hundförsäkring är en av de kandidater som vi starkt kan rekommendera 2018. Skälet till detta är bland annat en generös självriskperiod i kombination med goda möjligheter att själv välja självrisk och nivå på försäkringsbeloppet, samt att dem inte sänker försäkringsbeloppet då din hund blir äldre. Trots att de inte hör till de absolut billigaste försäkringarna får du därmed mycket för pengarna och vi vill därför ge moderna försäkringar tummen upp.

Kontakt

Att köpa hundförsäkring går enkelt att göra via deras hemsida.

Öppettider: Måndag till torsdag: 08.00 – 20.00
Fredagar: 08.00 – 17.00
Lördagar: 09.00 – 15.00
Telefon: 060-66 30 30
Fax: 060-66 22 30
E-post: info@modernadjurforsakringar.se

Adress:

Moderna Djurförsäkringar
Torggatan 8
852 32 Sundsvall

Sharing is caring! :)

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *