Moderna Djurförsäkringar


Moderna försäkringar omdöme

7

Kostnad

5.0/10

Försäkringsbelopp

9.0/10

Täckning

7.0/10

Fördelar

  • En relativt billig försäkring
  • Dubbel så hög självriskperiod som resten av bolagen
  • Ingen sänkning av försäkringsbeloppet då din hund blir gammal

Nackdelar

  • Medicin, Rehab och MR&CT ingår ej i Moderna Enkel

Valmöjligheter & utbud | Självrisk & försäkringsbelopp | Pris | Slutsats

Moderna försäkringar är ett en del i den Nordiska försäkringskoncernen Tryg. Moderna Djurförsäkringar, som är den del av bolaget som utgiver hundförsäkringar lanserades 2015. Modernas hundförsäkringar har blivit riktigt populära på grund av bra erbjudanden och ofta billiga lösningar. De beskriver sig som förmedlare av försäkringar till moderna företag och individer och ser sig också som utmanare inom försäkringsbranschen. Vi tycker detta är rätt fyndigt, men vi ska se om deras hundförsäkring verkligen är så modern som dem säger att den är. Trygkoncernen i sig är förresten näst störst i norden om du ser till omsättningen av försäkringar,  vilket såklart borgar för stabilitet för dig som kund.

Försäkringsbolaget har sedan länge arbetat andra typer av försäkringar än djurförsäkringar och är därmed ingen ny aktör. För att kunna konkurrera med de stora aktörerna på hundförsäkringar har dem utformat sina försäkringar lite annorlunda. Bland annat ger dem sina kunder en mycket generös självriskperiod i sina försäkringar. Läs mer nedan för att veta vårt samlade omdöme för moderna försäkringars hundförsäkring.

Senast uppdaterad: 7e Februari 2019

 

Valmöjligheter & Utbud

 

Moderna försäkringar har tre olika veterinärvårdsförsäkringar som dem kallar för Enkel-, Dubbel- och Trippel veterinärvårdsförsäkring.

Enkel veterinärvårdsförsäkring är en avskalad försäkringslösning med ett försäkringsbelopp på 30 000 kronor utan skydd för mediciner, rehabilitering eller MR- och CT- röntgen. Vi tycker att denna försäkring är lite för enkel, då kostnader för mediciner och rehab oftast kommer till när en hund blivit sjuk. Det är därför bra att vara försäkrad i dessa delar också. Tyvärr kan man inte lägga till dessa försäkringar i den enkla veterinärvårdsförsäkringen.

Dubbel veterinärvårdsförsäkring är en lite mer mullig försäkring som ger dig ett försäkringsbelopp på 60 000 kronor. Nytt för 2018 är dessutom att mediciner numera ersätts upp till hela försäkringsbeloppet, och skydd för rehabilitering med 7 000 kr per år. I denna försäkringskategori ingår också skydd för MR- och CT- röntgen med upp till 7 000 kr per år.

Moderna djurförsäkringar dubbel veterinärvårdsförsäkring kommer dessutom med skydd mot s.k. dolda fel.

Moderna Trippel Veterinärvårdsförsäkring  är företagets största försäkring, och ger dig hela 90 000 kr i försäkringsbelopp. Med tanke på det höga försäkringsbeloppet, passar försäkringen såklart bäst för hundar som kan drabbas av kostsamma kroniska sjukdomar eller liknande. En nyhet från 2018 med Moderna Trippel är möjligheten att till en extra kostnad, ytterligare utöka skyddsbeloppet till hela 120 000 kr. Bra med ytterligare flexibilitet i försäkringsbeloppet för den som är hågad på så höga belopp!

Likt Moderna hundförsäkring Dubbel, ingår i Moderna Trippel ersättning Medicin upp till hela försäkringsbeloppet, och för Rehab upp till 7 000 kr per år. Ersättningen för MR- och CT behandlingar är dock högre med Trippel: upp till 15 000 kr

Det som du får extra med Moderna Trippel hundförsäkring jämfört med Dubbel (Vid sidan av försäkringsbeloppet & skydd för dolda fel), är ersättning för s.k. inackordering på Hundpensionat.  Om du av läkare bedömts vara så sjuk att du inte kan ta hand om din hund, blir du ersatt upp till maximalt 15 000 kr (försäkringen ersätter dock enbart 75% av kostnaden, för att få 15 000 kr, krävs alltså att du haft 20 000 kr i pensionatkostnader).

I Moderna Trippel hundförsäkring täcks även strålbehandling och cellgifter, något som alltså ej täcks i Dubbel och Enkel.

Livförsäkring  hos Moderna är en tilläggsförsäkring som du kan teckna för din hund på belopp mellan 1 000 och 25 000 kr. För belopp utöver detta så går det att ordna om du visar upp intyg eller liknande som motiverar en högre skyddsnivå.

Självrisk och försäkringsbelopp

Självrisken i moderna försäkringars hundförsäkring består alltid av en fast del på 900- 1 800 eller 3600 kr samt en rörlig del där du själv kan välja mellan 15- eller 25%. En väldigt flexibel struktur på självrisken med andra ord! Värt att notera är dock att självrisken har höjts något inför 2019.

En annan bra sak med moderna försäkringar är att deras självriskperiod är hela 365 dagar lång, vilket slår alla andra bolag i Sverige. Detta innebär att du undviker flera självrisker om din hund blir drabbad av en långdragen, eller återkommande skada som kräver veterinärvård. Självriskperioden gäller oavsett vilken diagnos som först ställdes på hunden, vilket är ju faktiskt får sägas är toppen!

Försäkringsbeloppet utgår med 30 000-, 60 000-, eller 90 000 kronor beroende på om du väljer Enkel, Dubbel eller Trippel veterinärvårdsförsäkring. Jämfört med tidigare år finns alltså nu goda möjligheter även hos Moderna Djurförsäkringar att välja till ett högre försäkringsbelopp för hundägare som verkligen vill ha höga belopp genom att du kan utöka Trippel till 120 000 kr.

Något annat som är viktigt att påpeka – och som är en mycket bra sak med denna försäkringsförmedlare – är att dem ej sänker försäkringsbeloppet när hunden blir äldre, vilket är fallet med en del andra försäkringar till hund.

Pris

Tidigare var Moderna försäkringars hundförsäkring en av vår undersöknings billigaste hundförsäkringar, medans den 2018 hörde till de dyrare Trots detta får du väldigt mycket för pengarna där  självriskperioden är bra, och skyddet för din hund är mycket gott sett till sjukdomar exempelvis. Också värt att tänka på priset styrs i hög grad av hur högt försäkringsbeloppet är och självriskens utformning (vilken är billig i vårt test).

Rabatter och skadefria år

Moderna försäkringar har förändrat sina rabatter något från från föregående år. Tidigare utgick hos Moderna så kallad Kastratrabatt. Detta är dock inte längre fallet, istället är den inbakad direkt i försäkringen som standard om du uppger att din hane eller tik är kastrerad. Dock finns fortfarande en hel del rabatter att fröjdas över kvar:

Valprabatten ligger på hela 25% första året. För att ta del av valprabatten krävs dock att du försäkrar din hund före den blivit 4 månader.

Uppfödarrabatt utgår med 30%. Något som kanske är extra intressant är att Moderna djurförsäkringar ger ytterligare rabatt utöver detta, om valpköpare tecknar sig för Moderna försäkringar via dig.

Rabatt för medlem i SKK  (klubbrabatt), utgår med 10%. Kravet är såklart att hunden är registrerad i Svenska kennelklubben.

Slutligen utgår samlingsrabatt går utöver det ovan att få ända upp till 20% om du också tecknar andra typer av försäkringar hos dem.

Slutsats

Moderna har en gedigen försäkring 2019, men framförallt för dig som är intresserad av en försäkring på premiumnivå. Deras billigaste försäkring är jämfört med konkurrensen ungefär lika billig, men kommer utan fördelar som ersättning för medicin, rehab och MR/CT som exempelvis ICA och Svedea ger.

Väljer du att skala upp – vilket vi alltså rekommenderar – ingår dock ett gediget skydd i de delar som vi nyss nämnde. Något vi särskilt gillar med moderna är annars deras självriskperiod på 365 dagar vilket är lite av bolagets galjonsfigur. Inget annat bolag kommer ens i närheten av samma längd.

Vårt omdöme av Moderna blir: Köp, men fokusera på de mer omfattande paketen.

Kontakt

Att köpa hundförsäkring går enkelt att göra via deras hemsida.

Öppettider: Måndag till torsdag: 08.00 – 20.00
Fredagar: 08.00 – 17.00
Lördagar: 09.00 – 15.00
Telefon: 060-66 30 30
Fax: 060-66 22 30
E-post: info@modernadjurforsakringar.se

Adress:

Moderna Djurförsäkringar
Torggatan 8
852 32 Sundsvall

Sharing is caring! :)

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *