Svedea hundförsäkring


Svedea Omdöme

8.3

Kostnad

10.0/10

Försäkringsbelopp

7.0/10

Täckning

8.0/10

Fördelar

  • Billigast hundförsäkring
  • Ingen sänkning av försäkringsbeloppet när din hund blir gammal
  • Bra utbud och flexibilitet

Nackdelar

  • Mindre billig för hundraser som är särskilt sjukdomsdrabbade
  • Rehab Ingår ej som standard

Valmöjligheter & utbud | Självrisk & försäkringsbelopp | Pris | Slutsats

Svedea är en ny spelare på den svenska marknaden för hundförsäkring till konsumenter. De är ett försäkringsbolag  med olika typer av djurförsäkringar som har en stark ägare i tyska Inter Hannover. Koncernen är världens tredje största återförsäkringsbolag, med en omsättning på närmare 150 miljarder kronor.  Svedeas motto är att de inte försäkrar allt, men att det dom försäkrar är dem riktigt bra på. I Sverige har de redan 150 000 kunder trots att dom inte existerat på den svenska marknaden så länge, vilket talar en del för deras attraktiva produkter.

Senast uppdaterad: 7:e Februari 2019

Valmöjligheter och Utbud

Holger-hund-svedea-hundförsäkringSvedea har förenklat sin hundförsäkring så att det endast finns en typ av försäkringskategori. Inom denna kategori kan du välja ett antal olika inställningar på saker som självrisk och försäkringsbelopp. Därtill finns många olika typer av tilläggsförsäkringar att kika på vilket är positivt. Vi gillar att försäkringen är så pass flexibel och transparent med vad som ingår och ej.

Vad gäller tilläggsförsäkringar så ingår inte rehabilitering som standard, vilket är lite smolk i bägaren. Skulle du vilja lägga till ersättning för rehab så finns dock detta som två alternativ.

Däremot ingår medicinvårdsersättning(receptbelagd medicin) och täcker upp till hela försäkringsbeloppet , vilket kom 2016 och fortfarande gäller 2018 . Så sent som 2015 ersatte företaget endast upp till 2000 kr / år.

Skulle din hund behöva Magnetresonans eller Datortomografiundersökning (MR & CT), vid ett besök hos veterinären ersätts kostnaden för detta ända upp till skyddsbeloppet, vilket hör till de mer fördelaktiga villkoren vi har sett. Det normala är att företagen begränsar kostnaden till ett visst belopp i denna del (se ex. Agria).

För den som är hågad finns också ett reseskydd som extra tillägg till hundförsäkringen.

Livförsäkring är valfri hos Svedea Hund. Livförsäkringen börjar på ett skydd av minst 5 000 kr ända upp till 15 000 kr för omeriterad blandrashund. För omeriterad renrasig hund gäller ett maxbelopp på 20 000 kr. Kan du visa på meriter hos din hund som motiverar ett högre skyddsbelopp än dem som finns som standard, finns inget maximalt belopp. Vid värderingen utifrån meriter utgår Svedea från Svenska kennelklubbens tabeller, vilket är positivt eftersom de följer den branschstandard som hundägare i Sverige gemensamt beslutat om.

Självrisk & försäkringsbelopp

Sjävrisken är väldigt flexibel hos Svedeas försäkring till hund och här får du välja mellan en fast självrisk på 1500, 2500 eller 4000 kronor. Rörlig del på hundförsäkringen är obligatorisk, och här får du välja mellan 15 och 25% i rörlig självrisk. Vi tycker det är bra att det finns många olika alternativ i självrisken. Hundägare som vill ha en liten självrisk, men högre månadskostnad kan välja detta. Samtidigt kan andra hundägare som vill ha högre självrisk men lägre månadskostnad också få detta.

Självriskperioden hos Svedea är 130 dagar, vilket är den näst längsta självriskperioden i vårt test (de blev endast slagna av Moderna försäkringar).

Försäkringsbeloppet kan du likt självrisken också styra över i stor utsträckning. Här kan du välja mellan 30- 60- och 90 000 kronor i skydd för din hund. Vi gillar att det finns flera olika nivåer att välja bland, vilket gör att alla typer av hundägare kan försäkra till rätt skyddsbelopp. En mycket bra sak med Svedea hundförsäkring är att försäkringsbeloppet inte sänks allt eftersom hunden blir äldre, vilket är fallet för många försäkringsbolag som arbetar med djurförsäkringar. Det förvånade oss storligen, särskilt som försäkringen är så billig (se nedan under pris).

Dock så hade vi gärna sett att Svedea trots detta hade haft valmöjlighet för sina kunder att välja ett ännu högre försäkringsbelopp om så önskas. Även om detta är en mindre anmärkning, är detta något som erbjuds av ett flertal andra bolag, exempelvis Sveland.

Pris

Det finns inte mycket att klaga över vad gäller prisvärdheten för denna försäkring. Svedea har dock varit billigast i våra tester de tre senaste åren, men har i år inte längre den billigaste hundförsäkringen 2019. Vill du verkligen komma billigt undan (men inte få lika mycket för stålarna), kan vi istället tipsa om Folksam bas och Agria mini.

Rabatter och skadefria år

Svedea har ett antal rabatter du som hundägare kan ta del av som gör försäkringen billigare. I hundförsäkringen hos Svedea ingår exempelvis valprabatt med 30% det första året, vilket vi tycker är rätt trevligt. Om du väljer att kastrera din hund ingår dessutom en rabatt på 10% på årsbeloppet (gäller alla år). Till skillnad från de flesta försäkringsbolag gäller denna rabatten både för tikar och hanar!

Har du kennel och är uppfödare får du dessutom 30% i rabatt på din första hundförsäkring hos Svedea.

Jobbar du som veterinär eller personal på djursjukhus får du dessutom 20% extra i rabatt.

Sist men inte minst, får du samlingsrabatt om du försäkrar fler än tre hundar. Tre försäkrade hundar ger extra 10 % rabatt på försäkringen, mellan fyra och sju hundar ger 15 % rabatt, och åtta hundar eller fler ger 20 % i hunförsäkringsrabatt.

Tänk dock på att Svedea inte drar samtliga rabatter du kan få direkt på totalsumman, istället dras dem efter varandra.

Slutsats

Också i år ger Svedeas hundförsäkring gott skydd och ger idag bäst skydd för dig som är intresserad av en basförsäkring. En skillnad mot tidigare år är att de inte längre är billigast i listan, utan ligger numera generellt i mellansegmentet. Rabatterna är dock många och goda.

Försäkringsbeloppen, självriskerna och generellt dina möjligheter att anpassa försäkringen efter dina behov ger en flexibilitet vi gillar – och som är något du bör förvänta dig i en modern försäkring.

Vårt omdöme av Svedea blir: rekommenderat köp

Kontakt

Svedea erbjuder två metoder för att kontakta deras kundtjänst: telefonsupport och epost.

Epost: djur@svedea.se

Telefon: 0771-160 190

Svedeas kundtjänst är tillgängliga över telefon mellan 08.00 – 17.00 på vardagar, men verkar tyvärr ej ha någon kundtjänst på helgdagar.

Adress:

Svedea, Box 3489
103 69 Stockholm

Sharing is caring! :)